https://db2010.pl Tygodnik DB2010 GAZETA AGLOMERACJI WAŁBRZYSKIEJ

Festiwal przetwórstwa domowego

zajazd hubert 2Jak zrobić kiełbasę? Jak pasteryzować żywność? Jak wędzić? Na te pytania da odpowiedź jedyny w swoim rodzaju I Festiwal Przetwórstwa Domowego! Już 1 marca, w sobotę, Zajazd Hubert w Walimiu zaprasza na „Świniobicie, czyli festiwal przetwórstwa domowego”.
 
– To wydarzenie jest organizowane przez Zajazd Hubert w Walimiu w odpowiedzi na spustoszenie, jakie czyni postęp techniczny i zabieganie życia codziennego w naszej kuchni – wyjaśniają organizatorzy imprezy. – W zapomnienie odchodzą przepisy naszych dziadków, a przygotowanie, czy przechowanie żywności bez elektryczności wydaje się niemożliwe. Świniobicie, czyli festiwal przetwórstwa domowego, ma na celu popularyzację i promocję domowego przetwórstwa oraz tradycji wytwarzania regionalnych przysmaków według zachowanych receptur sprzed pokoleń. Zapraszamy 1 marca wszystkich smakoszy do Zajazdu Hubert w Walimiu. Zaczynamy o godzinie 14.00!
Zajazd Hubert to zabytkowy obiekt z 1801 roku, odrestaurowany i prowadzony przez rodzinę Myślińskich, w którego wnętrzach czeka na gości miła i domowa atmosfera.
– Nasz zajazd jest malowniczo położony w centrum Gór Sowich, w miejscu skrzyżowania turystycznych szlaków pieszych i rowerowych. Niecodzienną atrakcją są zabytki: zamki śląskie Grodno, Książ, Cisy, jezioro Bystrzyckie z niezwykłą kamienną tamą oraz miejscowości uzdrowiskowe: Jedlina Zdrój i Szczawno Zdrój. Zajazd Hubert otoczony jest tajemniczymi podziemiami, wybudowanymi w czasie II wojny światowej, których przeznaczenie do dzisiaj nie jest do końca odkryte. Posiadamy 45 miejsc noclegowych w pokojach 2-3 osobowych z pełnym węzłem sanitarnym, w tym 3 apartamenty rodzinne z pokojami dziennymi. Dysponujemy czterema salami, największa na 160 osób, w których organizujemy wesela, imprezy okolicznościowe i szkolenia dla firm – mówią właściciele Zajazdu Hubert w Walimiu. – Zapraszamy na nasz profil na Facebooku i na naszą stronę internetową zajazdhubert.pl.
(TP)

REKLAMA

Kliknij tutaj

Aby kontynuować zaakceptuj korzystanie z plików Cookies. Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close