https://db2010.pl Tygodnik DB2010 GAZETA AGLOMERACJI WAŁBRZYSKIEJ

Nowy właściciel zaprasza do Złotej Rybaczówki

Nowy właściciel zaprasza do Złotej Rybaczówki

– W starym miejscu nowy duch – śmieje się Zuzanna Zakręt, która jest nową właścicielką znanej tawerny Złota Rybaczówka przy ul. Zachodniej 17 w Boguszowie – Gorcach. – Zapraszam do nas na pyszne smażone ryby i chwilę wytchnienia w uroczym miejscu.

Tawerna Złota Rybaczówka położona jest w dzielnicy Gorce przy ulicy Zachodniej 17, która jest łącznikiem pomiędzy drogą wojewódzką 367 z Wałbrzycha do Kamiennej Góry, a drogą powiatową, łączącą Czarny Bór, Stary Lesieniec i Kuźnice z Wałbrzychem. W pobliżu jest zrewitalizowany, zabytkowy dworzec kolejowy Boguszów – Gorce Zachód oraz malowniczy, od lat nieczynny kamieniołom. To miejsce idealne na rodzinną wycieczkę w pobliskie góry Mniszek i Chełmiec, albo na przystanek z posiłkiem i odpoczynkiem w drodze do Krzeszowa, czy w Karkonosze. W tym przytulnym zakątku mała architektura, oczko wodne z szumiącym sitowiem oraz wystrój sprawiają, że można poczuć się jak w miejscowości wypoczynkowej. Ale najważniejsze są serwowane w Złotej Rybaczówce potrawy.

– Przyjechaliśmy tu z Lubawki. Szukamy ciekawych miejsc, w których możemy dobrze zjeść. Złota Rybaczówka jest miejscem, które jeszcze nie raz odwiedzimy – mówi młode małżeństwo.

– A rybka była pyszna! – śmiało wtrąca ich kilkuletnia córeczka.

– Mnie również bardzo smakowało – dodaje pan Eugeniusz z Wałbrzycha, któremu wtórowało starsze małżeństwo z Boguszowa – Gorc.

– Porcje są duże i można najeść się do syta. Dlatego regularnie wpadamy tu na obiady – dodają.

Specjalnością Tawerny Złota Rybaczówka jest smażony pstrąg.

– Naszym priorytetem jest zadowolenie naszych gości, dlatego też dbamy o to, co podajemy im na talerzach. Podstawą naszych dań są wyśmienite pstrągi, które pochodzą tylko z lokalnych hodowli. Dzięki temu mamy pewność, że ryby żyją w krystalicznie czystej wodzie i są świeże oraz smaczne. A przyrządzane są w unikatowy sposób, z mnóstwem świeżych ziół, przypraw i czosnku. Ale receptura to nasza tajemnica – podkreśla Zuzanna Zakręt i dodaje: – – Nasi goście mogą być pewni, że tylko frytki smażymy na oleju, a na ich talerzach zawsze pojawi się świeża surówka, na przykład z młodej kapusty. Kiszonki, które także są przez nas podawane z rybami, to również produkty pochodzące z naszego regionu, dlatego są tak aromatyczne, smaczne i zdrowe. Ten wspaniały duet gwarantuje wysoką jakość dań, które cieszą podniebienia naszych gości.

W menu Złotej Rybaczówki są zestawy:

– smażony pstrąg z frytkami i surowkami,

– zestaw miks, na który składają się: 3 rodzaje ryb, frytki oraz surówki,

– dorsz z frytkami i surówkami,

– nugetsy z z frytkami i surówkami.

– Oczywiście do każdego zestawu oferujemy różne napoje, w tym lane czeskie piwo Svijany. Zapraszamy od poniedziałku do niedzieli, w godzinach od 12.00 do 19.00. W poniedziałki każdy, kto zjawi się u nas z gazetą z naszą reklamą udzielimy 10% rabatu na każdy zestaw, a we wtorki dołożymy do zestawu piwo za 1 zł. Można sobie także zarezerwować u nas stolik, dzwoniąc pod numer telefonu 667 25 89 29 – dodaje nowa właścicielka Tawerny Złota Rybaczówka w Boguszowie – Gorcach.

(TS)

REKLAMA

REKLAMA

Archiwalne posty