https://db2010.pl Tygodnik DB2010 GAZETA AGLOMERACJI WAŁBRZYSKIEJ

Balcerowski punktuje w Chinach

Reprezentacja Polski koszykarzy w mistrzostwach świata w Chinach pokonała Wenezuelę 80:69, po dogrywce Chiny 79:76 oraz Wybrzeże Kości Słoniowej 80:63 i z pierwszego miejsca w grupie awansowała do II rundy. W tych spotkaniach zagrali m.in. wychowanek Górnika Wałbrzych Aleksander Balcerowski oraz były gracz Górnika Adam Waczyński.

Polacy awans do najlepszej 16 turnieju zapewnili sobie już w drugim meczu z Chinami. W kolejnym grupowym etapie rywalami biało – czerwony będą Argentyna i Rosja. Mecze zostaną rozegrane w Foshan: w piątek o godz. 10.00 z Rosją i w niedzielę o godz. 14.00 z Argentyną.

Polska – Wenezuela 80:69 (22:24, 22:12, 16:15, 20:18)

Polska: M. Sokołowski 16 (2), M. Ponitka 15, A. Waczyński 13 (2), A. Cel 12 (2), A. Hrycaniuk 10, A.J. Slaughter 7 (1), K. Gruszecki 3 (1), D. Kulig 2, Ł. Koszarek 2, A. Balcerowski 0.

Wenezuela: P. Chourio 15 (3), N. Colmenares 14 (1), D. Lewis 12 (2), J. Zamora 5 (1), G. Vargas 5, M. Ruiz 5, H. Guillent 5 (1), M. Carrera 5, J. Vargas 2, A. Perez 1, L. Bethelmy 0, W. Graterol 0.

Chiny – Polska 76:79 (25:15, 10:24, 19:18, 18:15, d. 4:7)

Chiny: Jianlian Yi 24 (2), Qi Zhou 10 (1), Zhelin Wang 10, Rui Zhao 9 (1), Xiaochuan Zhai 7, Jiwei Zhao 7 (1), Ailun Guo 6 (1), Minghui Sun 3 (1), Hunfei Ren 0, Abudushalamu Abudurexiti 0, Shuo Fang 0.

Polska: Mateusz Ponitka 25, A.J. Slaughter 22 (3), Aaron Cel 7 (1), Damian Kulig 6, Aleksander Balcerowski 6 (1), Adam Hrycaniuk 4, Adam Waczyński 4, Michał Sokołowski 3, Dominik Olejniczak 2.

Wybrzeże Kości Słoniowej – Polska 63:80 (24:20, 8:16, 17:19, 14:25)

WKS: Ch. Abouo 23 (2), D. Thompson 18 (2), S. Diabate 9 (1), F. Zerbo 4, B. Pamba, V. Fofana 2, T. Bamba 2, B. Adjehi 2, G. Edi 1.

Polska: A. Waczyński 16 (3), D. Kulig 14 (1), M. Ponitka 12 (1), A. Balcerowski 8, A.J. Slaughter 7 (1), M. Sokołowski 6, Ł. Koszarek 6 (2), A. Cel 5 (1), A. Hrycaniuk 4, D. Olejniczak 2, K. Gruszecki 0, K. Łączyński 0.

(RED)

REKLAMA

Aby kontynuować zaakceptuj korzystanie z plików Cookies. Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close