Zapraszamy wszystkich na imprezę pełną pasji, historycznych akcentów i niepowtarzalnych dań kuchni wojskowej! Już w sobotę – 6 lipca Zajazd Hubert w Walimiu zamieni się w tętniącą życiem wojskową osadę.
– Wydarzenie to w wyjątkowy sposób ukazuje, jak funkcjonowały kuchnie na froncie, gdzie pod gołym niebem powstawała strawa dla całej armii. Festiwal Kuchni Polowych to doskonałe połączenie zabawy z lekcją historii, podczas której organizatorzy zabiorą nas w podróż kulinarną przez kilka epok i pomogą poznać sekrety gotowania dla kompanii żołnierzy. Aby jeszcze bardziej podkreślić specyfikę tego wspaniałego widowiska, w tle słychać będzie wojskowe rozmowy, wystrzały broni i lekką nutę wydobywającą się z zabytkowej harmonii, która w okopach wygrywać będzie melodie o odległym domu… Początek o godz. 12.00. Serdecznie zapraszamy – zachęcają organizatorzy Festiwalu Kuchni Polowych w Walimiu.
(AM)