Tygodnik DB2010

Festiwal Kuchni Polowych

Zapraszamy wszystkich na imprezę pełną pasji, historycznych akcentów i niepowtarzalnych dań kuchni wojskowej.

 

7 lipca Zajazd Hubert w Walimiu zamieni się w tętniącą życiem wojskową osadę. Wydarzenie to w wyjątkowy sposób ukazuje jak funkcjonowały kuchnie na froncie, gdzie pod gołym niebem powstawała strawa dla całej armii. Festiwal Kuchni Polowych to wyjątkowe połączenie zabawy z lekcją historii, podczas której organizatorzy zabiorą nas w podróż kulinarną przez kilka epok i pomogą poznać sekrety gotowania dla kompanii żołnierzy. Aby jeszcze bardziej podkreślić specyfikę tego wspaniałego widowiska w tle słychać będzie wojskowe rozmowy, wystrzały broni i lekką nutę wydobywającą się z zabytkowej harmonii, która w okopach wygrywać będzie melodie o odległym domu.

(MG)

festiwal kuchni polowych

Tags: ,

Sorry, the comment form is closed at this time.

Tygodnik DB 2010 – Gazeta Aglomeracji Wałbrzyskiej