Przed nami największa impreza kulinarna dla miłośników zup. 28 sierpnia odbędzie się 19 Dolnośląski Festiwal Zupy w Jedlinie-Zdroju.
– Festiwal odbędzie się w Parku Zdrojowym przy ul. Warszawskiej w Jedlinie-Zdroju. Tradycyjnie do udziału zaprosiliśmy firmy gastronomiczno-hotelarskie. Przygotowane przez nich zupy będą walczyły o złotą, srebrną i brązową wazę, którą przyzna jury pod przewodnictwem znanego kucharza Wojciecha Harapkiewicza. Nowością tej edycji jest sposób przyznawania nagrody publiczności. Postanowiliśmy mocno wesprzeć uczestników promując ich potrawę w zaprzyjaźnionych mediach aż przez miesiąc – mówi Leszek Orpel, burmistrz Jedliny-Zdroju.
Każdy uczestnik festiwalu, który zdecyduje się walczyć o nagrodę publiczności, będzie zobowiązany do oferowania w swoim menu zupy konkursowej przez miesiąc. W tym czasie klienci będą mogli głosować na wybraną przez siebie zupę za pośrednictwem portalu tvsudecka.pl.
(MS)