https://db2010.pl GAZETA AGLOMERACJI WAŁBRZYSKIEJ

Zupa brokułowo-serowa najlepsza

Dwanaścioro uczestników walczyło w tym roku o tytuł autora „Najlepszej potrawy z sera 2022 r.” podczas XV Festiwalu Sera w Dziećmorowicach. Jury konkursu wybrało zupę brokułowo-serową przygotowaną przez Martynę Jabłońską.

Autorka najsmaczniejszej serowej potrawy otrzymała bon podarunkowy o wartości 3000 zł oraz voucher na wyjazd wakacyjny. Drugie miejsce zajęła Anna Domagała-Pałka za serowe cudo, a trzecie Anna Gątarek za rogaliki. Swojego faworyta wybrali również walimscy radni. Zostały nimi pierożki z serem wędzonym przygotowane przez Jakuba Szawiołę, który otrzymał bon podarunkowy o wartości 1000 zł.

Festiwal sera  odbył się tradycyjnie 15 sierpnia w Dziećmorowicach na terenie Karczmy Góralskiej. Była to już piętnasta edycja imprezy. Oprócz konkursu dla gości przygotowane zostały liczne stoiska ze zdrową żywnością oraz koncerty. Gwiazdami tegorocznego festiwalu byli Liber i Sławomir.

 – Dziękuję uczestnikom konkursu, mieszkańcom i wszystkim gościom, którzy chcieli bawić się razem z nami w Dziećmorowicach. Zapraszamy do nas szczególnie osoby aktywne, Kraina Sowiogórskich Tajemnic czeka na odkrywców w każdym wieku – mówi Adam Hausman, wójt Gminy Walim.

(AM)

REKLAMA

REKLAMA

Archiwalne posty