https://db2010.pl Tygodnik DB2010 GAZETA AGLOMERACJI WAŁBRZYSKIEJ

Najlepsza potrawa wielkanocna

W Centrum Kultury i Turystyki w Walimiu, po raz kolejny wyłoniono Mistrza Jaja, a Wielkanocne Tradycje Kulinarne to wydarzenie, które na stałe gości w kalendarzu imprez gminnych w Walimiu.

Na scenie wystąpiły dzieci i młodzież z PSP w Walimiu, następnie swój kunszt zaprezentował Zespół Pieśni i Tańca Jubilat że Świdnicy. Było pięknie, radośnie. Po części artystycznej, wszyscy przybyli mogli degustować dania uczestników konkursu kulinarnego.

W konkursie udział wzięło 9 wystawców: Karczma Rycerska, Agnieszka Jarachowska, Elżbieta Jarachowska , Marek Kapłon, Kamil Król oraz Tatiana Grzeszkiewicz z Młodzieżowego Ośrodka Socjoterapii w Walimiu, Stanisława Skowrońska, Joanna Zacharsjka – Błaszczyk, Stanisław Ryl. Wystawcy zgłosili w sumie 18 potraw, dlatego komisja konkursowa w składzie – Barbara Szeligowska, Halina Jaskuła-Miernik oraz Paweł Brzozowski – nie miała łatwego zadania. Przyznano dwa wyróżnienia: Joannie Zacharskiej – Błaszczyk za Wielkanocny klops oraz Agnieszce Jarachowskiej za pasztet w cieście. Laureatami zostali: III miejsce – Karczma Rycerska za pasztet „Wielkanocne marzenie”, II miejsce – Marek Kapłon za Pasztet z Gór Sowich. Mistrzem Jaja została Stanisława Ryl za zupę chrzanową. Wszyscy uczestnicy konkursu otrzymali nagrody, natomiast nagrodą dla publiczności była możliwość smakowania tych przepysznych potraw.

(AM)

Laureaci konkursu Mistrz Jaja w Walimiu.

REKLAMA

Aby kontynuować zaakceptuj korzystanie z plików Cookies. Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close