https://db2010.pl Tygodnik DB2010 GAZETA AGLOMERACJI WAŁBRZYSKIEJ

Wiosna na kortach

squashNa szczawińskich kortach odbyły sie turnieje dla dzieci i młodzieży w trzech kategoriach. Jako pierwsi rywalizowali najmłodsi w kategorii niebieskiej, w której triumfowała Pola Rosiak przed Karoliną Lechner oraz kat czerwona, w której zwyciężył Mateusz Sławiński przed Klaudią Owcarz i Dawidem Okopniakiem. W południe zmagania rozpoczęła grupa “pomarańczowych”, w której bezkonkurencyjna była Kornelia Ejsmont przed Piotrem Samczukiem i Olą Noskowicz. Jako ostatni rywalizację podjęli “zieloni” i “żółci” W „zielonych” najlepszy okazał się Marcel Dzieło przed Bartkiem Feledynem oraz Kornelią Ejsmont, a w najsilniejszej kategorii – żółtej – pierwszy stopień podium zajął Sebastian Stalka, przed Klaudią Słomianą i Oskarem Trelą. W całych zawodach uczestniczyło blisko 70 osób!
A w wałbrzyskim klubie squasha przy ul. Pługa odbył sie turniej “Przywitanie wiosny”, który otrzymał kat B od Polskiej Federacji Squasha. Zawody rozgrywane był w kat OPEN (system pucharowy z grą o wszystkie miejsca) oraz KOBiET (system grupowy). Na starcie zameldowali się głownie lokalni gracze choć nie zabrakło również reprezentantów stolicy Dolnego Śląska. Łącznie grało 26 osób. W turnieju kobiet bezkonkurencyjna okazała się Magdalena Błoniewska (Wrocław), która uzyskała komplet zwycięstw. Druga była Magda Kwoka, a trzecia Roksana Jankowska (obie Wałbrzych). W turnieju OPEN najlepszy okazał sie Robert Kosiński, który pokonał w finale Krystiana Kowalskiego. Trzeci był Alan Draus. Podczas ceremonii wręczania nagród oprócz losowania upominków, nagrodzono również zawodników za edycję zimową wałbrzyskiej ligi squasha ( styczeń-marzec). Najlepszym zawodnikiem cyklu był Alan Draus, nagrodę za największy postęp odebrał Piotr Paradowski, a za największą frekwencję Jakub Rymkiewicz.
(RED)

REKLAMA

Aby kontynuować zaakceptuj korzystanie z plików Cookies. Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close