XV Dolnośląski Festiwal Zupy

Polecamy13 czerwca, 2017

Regulamin Konkursu XV Dolnośląskiego Festiwalu Zupy

25 czerwca 2017 r.

W konkursie, na zasadach nieodpłatnych, uczestniczyć może każdy, dla kogo gotowanie jest zawodem, przyjemnością, pasją. Konkurs podzielony jest na dwie kategorie:

  1. Wystawcy instytucjonalni, np.: restauracje, gospodarstwa agroturystyczne, zajazdy, zarejestrowane podmioty gospodarcze zajmujące się gastronomią,
  2. Osoby fizyczne (indywidualnie, grupowo, rodzinnie).

Oceną przygotowanych przez wystawców zup zajmuje się jury. Organizatorem imprezy jest Centrum Kultury w Jedlinie – Zdroju.

Informacje organizacyjne:

Wystawcy będący osobami fizycznymi przygotują minimum 6 litrów zupy.

Wystawcy instytucjonalni przygotują minimum 10 litrów zupy – z uwagi na bardzo duże zainteresowanie Festiwalem, organizatorzy zachęcają do przygotowania większej ilości zupy!

Wszyscy uczestnicy Festiwalowego konkursu, 1 litr zupy w oddzielnym naczyniu wraz z przepisem na zupę, dostarczają do recepcji Festiwalu – Festiwalowe Biuro Organizacyjne, w godz. 15:00-17:00, dokonując w ten sposób formalnego zgłoszenia.

Pozostałą ilość zupy uczestnicy konkursu serwują publiczności festiwalowej w naczyniach plastikowych. Uczestnicy konkursu mają prawo wyboru co do płatnego lub nieodpłatnego serwowania zupy dla publiczności (organizator – Centrum Kultury nie odpowiada za prawne aspekty prowadzonej sprzedaży).

Uczestnicy obowiązkowo muszą posiadać swoje naczynia ( garnek lub termos, chochlę, naczynia plastikowe).

Organizator dla wszystkich uczestników konkursu zapewnia stanowisko konkursowe – wymiary 3 na 1,5 metra, wyposażone w stół i ławkę oraz przyłącze elektryczne na 220 V.

Zaleca się przygotowanie ekspozycji gastronomicznej do godziny 14:30.

Organizator nie zapewnia urządzeń do podgrzewania / gotowania zupy.

Wydawanie zupy dla publiczności może odbywać się wyłącznie po uroczystości otwarcia Festiwalu od ok. 15:10.

Werdykt ogłosi Przewodniczący Jury w dniu Festiwalu o godz. 18:00.

W konkursie zostaną przyznane Złote, Srebrne i Brązowe Wazy w dwóch kategoriach:

– wystawca – osoba fizyczna,

– wystawca instytucjonalny.

Zwycięzcy otrzymają atrakcyjne nagrody.

Nagrodą główną w kategorii Osoba fizyczna będą wczasy w Chorwacji dla 2 osób, ufundowane przez Organizację Usług Turystycznych Zbigniew Górnicki.

Nagrodą główną w kategorii Wystawca instytucjonalny są wczasy dla 1 osoby w Port Grimaud /Francja/ ufundowane przez Biuro Podróży „Juventur Travel” Sp. z o.o. Dodatkową nagrodą w tej kategorii będą vouchery na reklamę (za I m-sce o wartości 5 tys. zł, II m-sce – 3 tys. zł, III m-sce – 2 tys. zł) w Gazecie Wrocławskiej, Panoramie Wałbrzyskiej i na portalu naszemiasto.pl.

Zgłoszenia przyjmowane są w Centrum Kultury w Jedlinie-Zdroju, ul. Piastowska 13, telefonicznie: +48 730 981 196, lub e-mail/skan: biblioteka@jedlinazdroj.eu.

Uczestnicy konkursu wyrażają zgodę na przetwarzanie danych osobowych oraz rozpowszechnianie ich wizerunku w celach związanych z organizacją i promocją konkursu kulinarnego XV Dolnośląski Festiwal Zupy w Jedlinie-Zdroju.

Termin zgłoszenia do udziału w konkursie upływa 22 czerwca 2017 r. o godz. 12.00.

Organizator zastrzega sobie prawo do modyfikacji niniejszego regulaminu.

festiwal zupy 2017

Tagi: ,