https://db2010.pl Tygodnik DB2010 GAZETA AGLOMERACJI WAŁBRZYSKIEJ

Kulinarne tradycje świąteczne w Powiecie Wałbrzyskim – Wielkanoc 2017

Konkurs „Kulinarne tradycje świąteczne w Powiecie Wałbrzyskim – Wielkanoc 2017” został rozstrzygnięty. Do konkursu zgłosiło się 10 uczestników, którzy mieli za zadanie przygotować po dwie potrawy świąteczne – komisja konkursowa oceniała walory smakowe przygotowanych potraw oraz estetykę stołu i podania.
Kulinarne tradycje Wielkanoc 2017
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
– Poziom przygotowania potraw w tym roku był niezwykle wysoki, zarówno pod względem smakowym jak i estetycznym. Cieszę się, że zgłosili się uczestnicy z całego terenu naszego powiatu. Mamy, jako Polacy, naprawdę wspaniałe świąteczne tradycje kulinarne, dlatego warto o nie dbać i je eksponować. Gratuluję wszystkim uczestnikom – powiedział starosta Jacek Cichura.
Laureatami konkursu w tym roku zostali: I miejsce Wiesława Pawłow –Głuszyca Górna– za potrawę świnkę wieprzowinkę; II miejsce – Lucyna Król ze Starych Bogaczowic –świąteczna sałatka warzywna z jajkiem; III miejsce – Violetta Wendycz z Rybnicy Leśnej  – za potrawę schab w cieście. Przyznano również 7 wyróżnień, ponieważ potrawy były tak wyśmienite, że nie można było nie docenić kunsztu i pracy kucharzy.
Fundatorem nagród był Zarząd Powiatu Wałbrzyskiego a współorganizatorem Dolnośląski Ośrodek Doradztwa Rolniczego we Wrocławiu -Powiatowi Doradcy w Wałbrzychu.
(GŁ)
Źródło: Informator Starostwa Powiatowego w Wałbrzychu

REKLAMA

REKLAMA

Archiwalne posty