Wariacje kulinarne w Powiecie Wałbrzyskim

Polecamy30 maja, 2016

W Specjalnym Ośrodku Szkolno – Wychowawczym w Nowym Siodle w gminie Mieroszów odbyły się przepyszne „Wariacje kulinarne – przystawki i desery” pod honorowym patronatem Starosty Powiatu Wałbrzyskiego.

 

23 maja zaprezentowali się najlepsi z najlepszych. Pod bacznym okiem Mieczysława Chojnowskiego – mistrza świata cukierników z Cukierni Świerszczyńscy w Wałbrzychu –  uczniowie ośrodka w Nowym Siodle oraz Zespołu Szkół Cechu Rzemiosł Różnych i Małej Przedsiębiorczości w Wałbrzychu doskonalili się w trudnej sztuce przygotowania i serwowania deserów. Uczniowie wałbrzyskiej szkoły: Oskar Kamiński i Oskar Jankowski mogą się już poszczycić tytułem wicemistrza Polski zdobytego podczas targów EXPO SWEET 2016 w Warszawie. Uczniowie SOSW w Nowym Siodle szlifowali swój kunszt cukierniczy, obserwując bardziej doświadczonych kolegów. Uczniowie zaskoczyli gości serwując deser z masy waniliowo – czekoladowej, serka maskarpone na kruchym spodzie z płatkami żurawiny w otoczeniu świeżych owoców i mięty.

Źródło: Informator Starostwa Powiatowego w Wałbrzychu

Wariacje kulinarne w Powiecie Walbrzyskim

 

 

 

 

 

 

Uczestnicy warsztatów kulinarnych ze starostą Jackiem Cichurą i Mieczysławem Chojnowskim.

Tagi: , , , , , , ,