Tygodnik DB2010

Wybrali najlepsze zupy

W Pawilonie Zdrojowym w Jedlinie-Zdroju zebrała się komisja konkursowa aby dokonać oceny zup zgłoszonych do konkursu organizowanego w ramach XVII Dolnośląskiego Festiwalu Zupy. Tegoroczne hasło tej prestiżowej imprezy kulinarnej brzmi: „Polska Zupa w Europie”.

Do konkursu zgłoszono ponad 20 zup. Finał tegorocznej edycji konkursu, ogłoszenie listy laureatów i rozdanie nagród odbędzie się 1 maja w Parku Północnym w Jedlinie-Zdroju, podczas Dolnośląskiego Festiwalu Zupy. Na laureatów czeka Certyfikat Dobrego Smaku, Złote, Srebrne i Brązowe Wazy, a także inne atrakcyjne nagrody: wycieczki zagraniczne i vouchery na reklamę.

Dolnośląski Festiwal Zupy to impreza o charakterze konkursowym, skierowana do właścicieli restauracji, gospodarstw agroturystycznych, pensjonatów i zajazdów, będąca doskonałą formą zaprezentowania swoich pasji i umiejętności kulinarnych. Jest także okazją do promowania swojej działalności dzięki szeroko zakrojonej medialnie akcji promującej zarówno samo wydarzenie jak i jego uczestników.

(RED)

Wyniki konkursu na najlepszą zupę poznamy 1 maja.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Tygodnik DB 2010 – Gazeta Aglomeracji Wałbrzyskiej