Sala po remoncie

Polecamy17 stycznia, 2018

Zakończył się remont sali widowiskowej w Centrum Kultury w Głuszycy.

 

Prace remontowe objęły wymianę stolarki okiennej oraz instalacji elektrycznej wraz z montażem nowego oświetlenia. Sala, scena i pomieszczenia zaplecza zostały pomalowane. Położono także nową wykładzinę podłogową. Realizowany zakres prac remontowych został w 80% sfinansowany dzięki otrzymanej przez Gminę Głuszyca promesie Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji w ramach podziału środków na usuwanie skutków klęsk żywiołowych. Zadanie pn. „Odbudowa pomieszczeń Centrum Kultury-Miejskiej  Biblioteki Publicznej – sala widowiskowa ze sceną (gradobicie, nawalne opady i powódź czerwiec 2013)”  zostało dofinansowane kwotą w wysokości 128 tys. zł. Z budżetu Gminy wydatkowane zostały na ten cel 32 tys. zł, co stanowi 20% wartości całej inwestycji. Zadanie wykonywała DFBO Dolnośląska Firma Budownictwa Ogólnego z Ząbkowic Śląskich.

(SJ)

 sala po remomncie

Odnowiona sala widowiskowa.

Tagi: , ,